De Achterhoek

Ontdek de prachtige natuur van de omgeving Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, lekker winkelen in Doetinchem. De Achterhoek heeft voor iedereen iets te bieden!

Neem ook eens een kijkje op onderstaande websites!

Coulissenland
Ontdek Doetinchem
Ontdek Lochem
Ontdek Montferland
Ontdek Winterswijk
088-5405805

Min40celsius – Varsselder

Min40celsius – Varsselder

Beleef de ijstijden. Min40celsius verwijst naar de barre temperaturen, -40 graden Celsius en vaak nóg kouder, tijdens de ijstijden, waarin Nederland voor een groot deel is gevormd.

Nederland werd voor een belangrijk deel gevormd in de ijstijden, een geologische periode, waarin het bitter koud was. Een tijd waarin mammoeten, wisenten, neushoorns en herten op grote open vlakten graasden en werden bejaagd door leeuwen, hyena’s en wolven. 

Min40celsius is een concept voor een actief, toeristisch en educatief informatiecentrum met wisselexposities en actuele thema’s  en activiteiten voor jong en oud.

In Min40celsius worden onder meer archeologische vondsten uit de Liemers, Achterhoek en het Duitse grensgebied tentoongesteld uit de ijstijd. 

Een informatiecentrum over het landschap, ijstijden, klimaat, zeespiegelstijging, poolwoestijnen, rivieren, zandstormen, mammoeten, leeuwen, natuur, de mens, evolutie en nog veel meer. 

Locatie:

Min40celsius
Hoofdstraat 14
7076 BB Varsselder-Veldhunten

min40celsius.nl