Menu
Kastelen in de Achterhoek

Kastelen Achterhoek

Kasteel Huis Bergh

Verspreid in de Achterhoek liggen diverse kastelen en landgoederen. Gelderland kun je ook wel kastelenland noemen, zoveel mooie kastelen zijn er te vinden.

De Achterhoek kent een rijke historie en laat met zijn kastelen nog maar eens zien hoe het er eerder aan toe ging. Een aantal kastelen zijn momenteel nog steeds geopend voor bezoek en zijn vaak omgetoverd tot een museum. Het bezoeken van een van de kastelen is het zeker waard. Dompel je zelf onder in het leven van de jonkvrouwen, jonkheren en Gelderse adel. Bij een bezoek je aan een van de kastelen hoort natuurlijk ook een wandeling in de prachtige kasteeltuinen. Enkele kastelen in de Achterhoek op een rijtje.

Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Opeens ontvouwt zich het uitzicht op het middeleeuwse kasteel, omgeven door een slotgracht en vestingwal. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

Het kasteel heeft circa 1150 hectare grond, waarvan 250 hectare bos in eigendom. In het Bergherbos ligt de Motte Montferland. Een motte is een door mensenhanden opgehoogde natuurlijke heuvel. De motte is omgeven door een gracht en een dubbele aarden wal. Rond de motte en in het bos kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Plan hier je bezoek

Kasteel Ruurlo – Museum More

Kasteel Ruurlo is een rijksmonument en een van de mooiste kastelen van Gelderland.
Het kasteel wordt omringd door een prachtige Engelse Landschapstuin en is gelegen in de bosrijke omgeving van de Achterhoek.
Een monumentale grootmeester verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat Hans en Monique Melchers, initiatiefnemers van Museum MORE, hun Carel Willink-collectie hebben ondergebracht in het bijzondere kasteel. Kijk hier voor meer informatie.

 

Kasteel Slangenburg

Een keer overnachten op een Kasteel? Dat kan bij Kasteel Slangenburg in Doetinchem.
In het Gastenhuis zijn diverse kamers gecreëerd voor een heerlijk nachtje weg.
Loop rond door de tuinen of pak de fiets en ontdek de prachtige landschappen in de Achterhoek.
Kijk hier voor meer informatie.