Menu
Achterhoek / Achterhoek / Dagje Uit / Weekendje weg

Uit in de Achterhoek

Ontdek het oosten van het land

Menig mens is bekend met deze streek in het oosten van Nederland; De Achterhoek. Het staat vooral bekend om de mooie natuur met koeien in de weides, kleine dorpjes, kastelen en nog veel meer. In deze sfeervolle grensstreek komt u heerlijk tot rust. Daarnaast kunt u in de Achterhoek fiets- en wandeltochten maken, varen op de Berkel of de Oude IJssel of gezellig winkelen. Kortom, ga er lekker uit in de Achterhoek want er is zoveel te zien, beleven en ontdekken.

Groen, gastvrij en gezellig uit in de Achterhoek

De Achterhoek heeft u veel te bieden. Een groene omgeving met gastvrije en gezellige mensen, fantastische uitzichten en mooie bossen. Ook speelt kunst en cultuur een grote rol in deze streek. Denk hierbij aan diverse kastelen, musea, kerken, molens etc. Ga er lekker op uit in de Achterhoek en ontdek het zelf!

Bezoekt u ook eens het Montferland. De gemeente Montferland grenst aan de zuidzijde aan Duitsland en is ook een ‘grensgeval’ tussen de streken Achterhoek en Liemers. ’s-Heerenberg en Didam zijn de levendige centra van de regio, maar ook de kleine pittoreske dorpjes zijn zeker een bezoek waard.

Cultuur

Kastelen en landgoederen
Een prachtig kasteel dat in een bosrijke omgeving ligt; Kasteel Ruurlo behoort tot één van de mooiste kastelen van de Achterhoek en is tevens een Nederlands Rijksmonument. Of bezoek De Boetselaersborg in ‘s-Heerenberg. De Boetselaersborg is een klein kasteeltje dat ook wel Drost Daemhuis wordt genoemd.

Landgoed Verwolde is een prachtig landgoed waar gewandeld en gefietst kan worden, gekeken kan worden naar het mooie Huis Verwolde, maar ook een drankje met wat lekkers genuttigd kan worden in de theetuin. ☕️

Kerken en Molens
Bezoek de hoogste kerktoren van Gelderland; Martinikerk Doesburg ⛪️. In de kerk vinden regelmatig concerten plaats en het unieke Walcker-orgel wordt ook regelmatig bespeeld. Gaat u naar Stokkum de Uitkijktoren Hulzenberg beklimmen? Bekijk dan meteen ook De Düffels Möll. Het maakt niet uit vanaf welke kant u Stokkum inrijdt, de molen zal u altijd kunnen bewonderen.

uit in de achterhoek

Musea
Neem een kijkje in het ouderlijk huis van Mondriaan in Winterswijk. Hier vindt u Museum Villa Mondriaan.
Museum MORE is gevestigd in Kasteel Ruurlo en is het grootste museum voor modern realisme. Dit kunt u dus perfect met elkaar combineren; een bezoekje aan het kasteel én aan het museum!

Natuur

Natuurgebieden
Leer uzelf nog beter kennen tijdens een wandeling van 10 kilometer in de prachtige natuur rondom Landgoed Slangenburg. Het levenspad geeft een aantal levensthema’s weer die je aan het denken zullen zetten. De Kruisebergse bossen is een prachtig natuurrijk gebied in de omgeving van Doetinchem. Perfect te combineren met een hapje en drankje in de stad om vervolgens heerlijk uw hoofd leeg te maken in de Kruisbergse bossen. 🌳

Er kan niet alleen maar gewandeld worden maar de Achterhoek leent zich ook perfect voor mooie fietstochten. Ga op pad en ontdek bijzondere natuur en bezienswaardigheden tijdens de Schabracq fietsroute!

Uit in de Achterhoek

Er is van alles te doen, zien en beleven in deze Gelderse streek. Ga uit in de Achterhoek en geniet bijvoorbeeld van een dagje weg. Van actief en avontuurlijk tot aan een relaxdagje in de wellness. Wilt u langer verblijven in de Achterhoek? Kan dan voor een lekker nachtje, weekendje of midweek weg! Van een culinair weekendje weg met verrassende (wild)diners tot aan een golfweekend waarbij u speelt op een prachtige baan in het groen. U kunt het zo gek genoeg niet bedenken is het is mogelijk. Maar ook workshops zoals laser kleiduifschieten komt u tegen in deze regio. Voor jong en oud, er is voor ieder wat wils. Van twee personen tot aan uitjes voor grote groepen. Een leuk groepsuitje is bijvoorbeeld Bubbelbal, Archery Attack en Laserquest in Doetinchem. Maar ook populair voor mensen de uit zijn in de Achterhoek is scooter rijden inclusief een lekkere high tea.

Benieuwd naar al onze mogelijkheden? Bekijk hier ruim 280 arrangementen wanneer u er even uit wilt in de Achterhoek.

Uit in de Achterhoek – 10 TIPS

Ga er uit in de Achterhoek. Ik wens u veel plezier met het ontdekken van deze prachtige regio in Gederland!

Met recreatieve groet,

Recreatief.nl / Achterhoek.tips