Menu
Achterhoek / Achterhoek / Golfen

Golfen Achterhoek

Golftrip organiseren in de Achterhoek?

Bent u deze keer aan de beurt om jullie golftrip te organiseren? Er zijn een aantal belangrijke aspecten die hierbij komen kijken. Bijvoorbeeld een datum plannen, een budget afspreken, de locatie bepalen, hoeveel nachten en hoeveel greenfees willen jullie graag? Dit zijn allemaal factoren waar u rekening mee moet houden en die vooraf afgesproken moeten worden voordat jullie kunnen gaan golfen in de Achterhoek. Hierbij help ik u graag een handje door middel van een handige stappenplan.

Stap 1 – Met wie gaan jullie golfen in de Achterhoek?

Gaat u vaak met dezelfde groep golfen, heeft u een vaste golfpartner of vindt u het leuk om ook eens een keer een nieuwe introducé mee te nemen? Bedenk vooraf goed met wie u wilt gaan golfen in de Achterhoek zodat u met hen de volgende stappen kunt gaan bespreken. Het plannen van jullie golftrip kan nu echt van start gaan!

Stap 2 – Een datum bepalen

Deze stap is vaak het moeilijkst en het is dan ook fijn om deze zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Iedereen heeft zo zijn eigen verplichtingen. Bijvoorbeeld een sport, een drukke baan, kinderen, familieverplichtingen en ga zo maar door. Zorg ervoor dat u ruim van te voren een datum plant zodat deze ook vroegtijdig bekend is bij de groep en er geen andere dingen meer tussen kunnen komen. Op het internet zijn hier hele handige tools voor te vinden, denk bijvoorbeeld aan een datum prikker.

Belangrijk is dat de knoop een keer doorgehakt moet worden. Anders blijft u maar aan het schuiven met de datum en wordt het golfuitje alleen maar uitgesteld, dat is natuurlijk heel erg zonde. Heeft u een datum gepland? Super, het moeilijkste gedeelte is achter de rug!

kalender

Stap 3 – Aantal nachten en greenfees

Ook is het handig om vooraf te bespreken hoeveel nachten jullie willen verblijven. Gaat het om 1 nachtje of maken jullie er een heel weekend van? Daarnaast moet er besproken worden hoeveel greenfees jullie wensen. U zou ervoor kunnen kiezen om één keer te gaan golfen maar wellicht is het ook leuk om meerdere keren te golfen. De eerste keer kunt u weer even inkomen en wanneer u de tweede greenfee gaat spelen, probeert u uw persoonlijke score te verbeteren tijdens het golfen in de Achterhoek. Nog leuker zou zijn als u op twee verschillende banen speelt, des te meer uitdaging!

Stap 4 – Het budget voor het golfen in de Achterhoek

We kunnen niet bij elkaar in de portemonnee kijken en ook niet iedereen heeft hetzelfde bedrag te besteden. Voor de een is bijvoorbeeld € 150 geen probleem maar de ander kan het eigenlijk niet missen. Spreek daarom goed met elkaar af wat jullie aan het golfuitje willen uitgeven. Wees wel duidelijk naar elkaar en niet vaag zoals ”als het maar niet te duur is”. Vaak zult u dan zien dat degene die dit gezegd heeft, het achteraf toch te duur vindt. Heeft u net zoveel tijd gestoken in het zoeken van een leuk arrangement voor het golfen in de Achterhoek en dan gaan de plannen niet door, ontzettend zuur. Zoals ik al aangaf, wees daarom duidelijk naar elkaar en spreek concrete bedragen met elkaar zodat iedereen er ruim van tevoren van op de hoogte is wat het gaat kosten en wat voor bedrag er eventueel opzij gelegd moet worden.

Daarnaast is het belangrijk om duidelijk te krijgen waarvoor het budget dan is. Alleen voor het verblijf of voor het totaalpakketje met eten en greenfees erbij. Nu alle stappen zijn doorlopen, is het tijd om naar de mogelijkheden te kijken voor het golfen in de Achterhoek!

golfen gelderland

Golfen in de Achterhoek

De Achterhoek is één van de mooiste regio’s van Nederland. U vindt er veel pittoreske dorpjes maar vooral prachtige natuur. De natuur maakt het golfen in de Achterhoek ook zo interessant. Heerlijk in de buitenlucht een balletje slaan waarbij u ook nog eens prachtig uitzicht heeft. Dat klinkt toch als muziek in uw oren?! Kiest u ervoor om op één baan te spelen of wilt u meerdere banen ontdekken tijdens het golfen in de Achterhoek? Het is tijd om naar de verschillende mogelijkheden te gaan kijken.

Golfbaan ’t Zelle

In de Achterhoek kunt u heerlijk golfen bij Golfclub ’t Zelle. Ze hebben hier een bosrijk en waterrijke 18-holes baan vol uitdaging. Door de vele waterpartijen en natuurlijke hindernissen kan het voor iedereen een uitdaging zijn om op deze baan te spelen. Naast de 18-holes baan kunt u ook spelen op hun 9-holes par-3 baan.
Weekend tip: Golfen in de Achterhoek en overnachten in Hanzestad Zutphen

zelle

Keppelse Golfclub

Deze 18-holes baan bij de Keppelse Golfclub is eigenlijk verdeeld over twee landgoederen. Zo worden de eerste 9-holes gespeeld op de Ulenpasbaan. Het Kasteel Ulenpas ligt namelijk direct achter hole 3. Hole 10 tot 18 wordt gespeeld op de Keppelbaan wat vooral op Landgoed Keppel gespeeld wordt. Voor een meerdaags uitje wordt deze baan ook vaak gecombineerd met Golfbaan ’t Zelle.
Weekend tip: Chipje Putje Parretje – 2-Daags golfarrangement in Gelderland

Golfplatz Borghees

Wanneer u gaat golfen in de Achterhoek heeft u ook de mogelijkheid om net over de grens te gaan. Hier ligt namelijk Golfplatz Borghees. De golfbaan ligt net over de grens bij Beek en ‘s-Heerenberg en is prachtig gelegen in de natuur. De golfbaan is sinds oktober 2015 in Nederlandse handen en biedt niet alleen schitterende vergezichten en 18 uitdagende holes, maar ook uitgebreide oefenfaciliteiten en een uitstekende horeca gelegenheid.
Weekend tip: Weekendje Golf in Gelderland – Speel op 2 verschillende banen en overnacht op een prachtige locatie

TIP: Bent u benieuwd naar alle golfbanen in Nederland in ons aanbod? Bekijk dan eens dit uitgebreide artikel over Golfbanen Nederland.

borghees

TOP 5 Golfen in de Achterhoek

Offerte op maat

Heeft u een mooi golfarrangement gevonden maar wilt u iets aanpassen? Heeft het arrangement één greenfee maar wilt u er graag twee? Wilt u meer overnachtingen boeken dan het arrangement aangeeft? Dat is allemaal geen probleem. De arrangementen zijn geheel naar wens aan te passen. Onze medewerkers van de afdeling reserveringen helpen u graag met het boeken van een golftrip om maat. Zo kunt u optimaal genieten als u gaat golfen in de Achterhoek!

Neem gerust contact met ons op via 088-5405830.

telefoon

Mooie beoordelingen over het golfen in de Achterhoek

”Het was een meer dan geslaagd uitstapje- een zeer prettig hotel- 2 prachtige golfbanen en de organisatie die overall mee hielp en ondersteunde. Het eten in het arrangement was origineel , gezellig en heel erg lekker. kort om heel heel heel erg goed” Frank over een golfarrangement in Doetinchem (cijfer 9)

”Heel erg netjes en vlot geholpen door Tessa. Leuke tips voor golfbanen gekregen en heerlijk gegolft in ’t Zelle. De herberg in Bronkhorst is echt top! Een pareltje in de Achterhoek. Kortom, genoten!”Anoniem over een golfarrangement in Bronckhorst (cijfer 9)

”Erg leuk en voordelig arrangement en prima verzorgd! Overal welkom! Bij de boeking bleken de medewerkers erg flexibel te kunnen handelen! Top”Anoniem over een Golfarrangement in Lochem (cijfer 10)

Met golfende groet,

Kayleigh Stark
Recreatief.nl / Golfweekend.nl