Menu
Uncategorized

DinXperience

Dinxperience Unsplash

De plaatsen Dinxperlo en het Duitse Suderwick liggen aan elkaar, de landsgrens ligt precies tussen beide landen. Ben je ooit in een Nederlandse plaats geweest die zo dichtbij een Duitse plaats ligt? Op vrijdag 8, zaterdag 9, zondag 10 mei wordt het evenement Dinxperience gehouden. Het evenement begint op de Dorfplatz in Suderwick. Het publiek wordt lopend langs de grens meegenomen door de tijd. Er worden diverse verhalen uitgebeeld die hier door de jaren zijn afgespeeld en hoe het leven eruitzag om aan de grens te wonen. Zelfs tijdens de periode dat haat en nijd aan de gang was, bleven de beide plaatsen met elkaar verbonden. Hierbij kun je denken aan de Tweede wereld oorlog die hier heeft afgespeeld. De tocht van 1,5 kilometer eindigt op het Prins Clausplein in Dinxperlo. De verhalen worden omringt met muziek, zang, theater en dans. Uitgevoerd door lokale verenigingen uit Dinxperlo en Suderwick.

Per avond kan de belevingstocht gelopen worden door 1000 deelnemers.

Via beeldschermen die op het Prins Clausplein in Dinxperlo komen te staan kunnen er ook nog 500 personen DinXperience volgen om het eindspektakel mee te maken.

Tickets

De prijs voor de belevingstocht is € 15,- per ticket. De tickets voor het eindspektakel kosten € 5,-. De tickets zijn te verkrijgen via www.dinxperience2020.nl

Locatie

Dorfplatz Suderwick
Prins Clausplein Dinxperlo
E-mail: info@dinxperience.nl
www.dinxperience2020.nl