Menu
Nieuws / Uncategorized

Zwarte Cross

Zwarte Cross

De Zwarte Cross is het momenteel het grootste muziekfestival in Nederland en zelfs de grootste motorcross ter wereld. Dit jaar is alweer de 24e editie van het festival. Dit jaar vindt het festival weer plaats, het begint op donderdag 16 juli en eindigt op zondag 19 juli.
Het festival is voor jong en oud, dat maakt het zo leuk. Er komen zowel bekende artiesten als minder bekende. Er zijn veel verschillende podiums waar de artiesten staan, er wordt onder andere rock muziek gespeeld, maar je vindt hier ook dance muziek en gezellige feestmuziek. Allerlei muziekstijlen zijn hier te bekennen en dit maakt het ook zo leuk. Naast alle muziekpodiums is er ook de theaterweide, hier worden onder andere toneelstukken gespeeld.

Naast dat het een muziekfestival is, staat het ook bekend om de motorcross. Je hoeft geen liefhebber te zijn voor motorcross, want op de crossbaan doen veel verschillende klassen mee. Zo heb je de amateurs die in de meest unieke zelfgebouwde voertuigen rijden. De deelnemers werken vaak meer dan een jaar aan de meest raarste wagens, creativiteit is hier niet te missen. Naast de amateurs heb je ook de serieuze motorcrossers, het gaat hier echt om top niveau.

Voor de echte feestbeesten is er ook een festivalcamping. Vanaf donderdag middag tot en met maandag ochtend is het hier continu een groot feest. Wanneer het festivalterrein sluit, blijft het feest doorgaan op de camping.
De afgelopen jaren hebben hier veel grote artiesten gestaan, waaronder The Black Eyed Peas, Volbeat en Don Diablo.

Locatie

Zwarte Cross
Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl