Menu
Kastelen in de Achterhoek

Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh

Brengt u binnenkort een bezoek aan ‘s-Heerenberg, dan kunt u Kasteel Huis Bergh niet overslaan. Het middeleeuws kasteel wordt omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestingwal. Het kasteel is gebouwd in de 13e-eeuw. De bestaande delen die nog steeds te bezoeken zijn dateren uit de 14e, 15e en 17e eeuw. Het kasteel is nog steeds prachtig, maar het aanzien van het kasteel is wel veranderd door de jaren heen. Dit komend door uitbreiding, verfraaiingen, branden en oorlogen. Van een middeleeuws verdedigingsburcht werd het langzamerhand een fraai slot.

Kunst Collectie
Jan Herman van Heek heeft vrijwel volledig de kunstverzameling van Kasteel Huis Bergh bijeengebracht. De verzameling is tot stand genomen vanaf ca. 1915 tot zijn dood in 1957. De verzameling geeft een zeer goede indruk van wat er in de middeleeuwen in onze noordelijke streken en in Duitsland en Italië aan kunstvoorwerpen is geproduceerd. Naast de vaste collectie organiseert Kasteel Huis Bergh ook elk jaar een tijdelijke tentoonstelling rond een bepaald thema, met als uitgangspunt haar eigen collectie.

Meer dan een Kasteel
Kasteel Huis Bergh in een van de Grootste kastelen van Nederland en stamt uit de 13e eeuw. Het Kasteel is gelegen op de grens van het Rijndal in het Nederlands-Duitse grensgebied en wordt omringd door de flanken van het golvende landschap van het Montferland. Tegenwoordig kun je een heerlijke wandeling maken door het historische parkbos. De 2 hoofdlanen kijken uit op de Stifskerk van Hoog Elten en de St. Martinikerk in Emmerik. Verleng uw bezoekje aan het kasteel met een wandelingen door de tuinen.

Feesten en Partijen
Het kasteel is tegenwoordig ook af te huren voor feesten en partijen. Een bruiloft, een vergadering of zelfs een overnachting in de verdedigingstoren behoren ook tot de mogelijkheden.

Praktisch
Of het nu gaat over de kunst of de historie, Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze gratis gratis audiotour door het Kasteel.
Lees hier meer over onze praktische zaken en de mogelijkheden voor een bezoek aan dit prachtige kasteel.