Menu
Kastelen in de Achterhoek / Tips

Landgoed Huis de Voorst

In één oogopslag verliefd op dit prachtige huis en de mooie omgeving. Een pareltje in de Achterhoek dat absoluut een bezoek waard is!

Geschiedenis

Arnold Joost van Keppel was van verarmde landelijke adel en werd door zijn vader aan het werk gezet aan het hof van Koning-Stadhouder Willem III. Willem III woonde op paleis Het Loo in Apeldoorn. De Koning-Stadhouder was getrouwd met Mary Stuart. Mary stierf in 1692 en daarom werd Willem III koning van Engeland. Arnold Joost van Keppel en Willem III werden beste vrienden en inmiddels was Arnold Joost al Graaf van Albemarle, Baron van Ashford en Markgraaf van Bury. Hierdoor kon Arnold Joost van Keppel in 1695 de architecten van paleis Het Loo, genaamd Jacobus Roman en Daniël Marot, opdracht geven om een replica van paleis Het Loo te maken. Dit werd gevestigd in Eefde op het landgoed van de voorouders van Arnold Joost en werd ‘Huis de Voorst’ genoemd. Het prachtige huis stond ook wel bekend als het ‘Versailles van de Achterhoek’. Na deze periode werd het huis meerdere malen gekocht en verkocht door adellijke families. Helaas brandde in 1943 het hoofdgebouw uit als gevolg van een onvoorzichtige schilder. In de jaren 1957 en 2003 tot 2005 werd het volledig gerestaureerd en werd het interieur sfeervol en stijlvol ingericht.

Functie

Het huis is nu eigendom van Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen en te huren voor feesten, partijen, bruiloften en andere evenementen. Zo is hier bijvoorbeeld de videoclip van het nummer ‘Laat me leven’ van Gerard Joling en Tino Martin opgenomen. Landgoed Huize de Voorst is zowel van buiten als van binnen een ware parel om verliefd op te worden!

Omgeving

Huis de Voorst ligt verborgen in een prachtig natuurgebied. Na een bezoek aan het huis kan er gewandeld worden in de nabijgelegen bossen. Het landgoed bevindt zich in het plaatsje Eefde en dit ligt vlakbij Zutphen. Het kan dus goed gecombineerd worden met een bezoek aan de prachtige Hanzestad Zutphen of een bezoek aan Vorden. Mocht je meer kastelen willen bezoeken, combineer het dan met de Achtkastelenroute in Vorden.

Locatie: Binnenweg 10, Eefde
www.huisdevoorst.nl