Menu
Nieuws

Doesburg Hanzefeesten

Doesburg Hanzefeesten Pixabay

De binnenstad van het historische Doesburg is op 13 juni 2020 voor de twaalfde keer weer omgetoverd naar de middeleeuwen. Tijdens deze dag wordt het Hanzefeest gevierd. Honderden mensen zijn verkleed in de middeleeuwse klederdracht en lopen door de straten van Doesburg. Gedurende de dag vindt je meerdere toneelstukken die op straat worden uitgevoerd en de muziek kan hierbij ook niet ontbreken.
Van 11:00 uur tot en met 18:00 staat de binnenstad vol met oude ambachten, levende have, markstalletjes, kampementen en meerdere middeleeuwse gebruiken.
Bij de oude ambachten kan jong en oud zelf ervaren hoe in de middeleeuwen de alledaagse voorwerpen gemaakt werden.

Het Syantiekoor uit Doesburg gaat prachtige zeemansliederen zingen. De gehele dag kunt u Lucas tegen komen, hij is een troubadour. Hij vertelt oude verhalen die hij tot leven brengt, geweldig om te zien en horen.

Bij een Hanzefeest zijn de dieren niet te missen, dieren waren tijdens de Middeleeuwen erg belangrijk. Ze werden gebruikt om zichzelf te vervoern of als eten natuurlijk. Tussen de straten in Doesburg kom je de paarden tegen en een grote groep met ganzen mogen wij natuurlijk ook niet vergeten. De alpaca’s worden gebruikt voor het wol. Van de vacht van het dier werd tijdens de middeleeuwen wol gesponnen. Lopend door de stad ziet u ook meerdere roofvogels, de prachtige vogels kunt u op 13 juni beschouwen.

Locatie

Binnenstad Doesburg
E-mail: info@doesburgsehanzefeesten.nl
www.doesburgsehanzefeesten.nl