De Achterhoek

Ontdek de prachtige natuur van de omgeving Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, lekker winkelen in Doetinchem. De Achterhoek heeft voor iedereen iets te bieden!

Neem ook eens een kijkje op onderstaande websites!

Coulissenland
Ontdek Doetinchem
Ontdek Lochem
Ontdek Montferland
Ontdek Winterswijk
088-5405805

Dagje uit met vriendinnen naar hanzestad Zutphen – Bezoek museum en lunch in het museumcafe

Bij dit dagje uit in Zutphen is inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie/thee met huisgemaakte appelgebak of chocolademuffin
  • Entree Musea Zutphen
  • Lunch in het Museumcafé; keuze uit Chef’s Burger of Caeser Salad

Prijs: € 29,95 p.p. bij een minimale deelname van 2 personen. 

De prijs van dit dag uit in Zutphen is geldig tot en met 31 december 2023 met uitzondering van de feestdagen.

1 Dag

De historische hanzestad Zutphen

De hanzestad Zutphen kent een rijke historie. De historie kunt u ontdekken door met de entree Musea Zutphen een bezoek te brengen. Voorafgaand aan het bewonderen van de rijke historie en kunst wordt u hartelijk ontvangen met koffie/thee en appelgebak of chocolademuffin. In het museumcafé kunt u na of tijdens het bezoeken van de musea genieten van een heerlijke lunch

Een dag meerdere musea bezoeken

Bij het ontvangst ontvangt u een entree musea Zutphen kaart. Met deze entree kaart kunt u een bezoek brengen aan meerdere musea.

In het Stedelijk Museum Zutphen wordt de geschiedenis van de hanzestad Zutphen en omgeving getoond. De geschiedenis wordt getoond met oude kaarten, plattegronden, stadsgezichten, portretten en foto's. Ook kunt u een kijkje nemen in het Henriëtte Polak Museum op de eerste etage. Hier treft u moderne kunst aan. 

Ontdek de cultuur van de hanzestad Zutphen

Het Stedelijk Museum Zutphen is een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van Zutphen en de Graafschap verzamelt en op originele wijze in beeld brengt. Aan de hand van bijzondere objecten uit de museale, archeologische en archiefcollecties kunt u het verhaal ontdekken van Zutphen. In de Middeleeuwse kelder stapt u in de roerige geschiedenis van de plek die zich tot de stad Zutphen ontwikkelde. U maakt een wandeling door de tijd waarbij hoogte- en dieptepunten elkaar afwisselen. 

In het Museum Henriette Polak kunt u modern-klassieke schilder- en beelhouwkunst bewonderen. Er wordt vitaliteit, kracht en verscheidenheid van figuratieve kunst waarin vakmanschap en bezieling samenkomen getoond. In het digitale depot van het museum kunt een representatieve selectie uit de omvangrijke collectie ontdekken van het museum. U kunt zelf een tentoonstelling samenstellen en toon de gekozen werken op de museumwanden. 

Na of tijdens het bezoeken van de musea kunt u bij het museumcafé genieten van een heerlijke lunch. Bij de lunch heeft u keuze uit de Chef's Burger of Caeser Salad.