De Achterhoek

Ontdek de prachtige natuur van de omgeving Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, lekker winkelen in Doetinchem. De Achterhoek heeft voor iedereen iets te bieden!

Neem ook eens een kijkje op onderstaande websites!

Coulissenland
Ontdek Doetinchem
Ontdek Lochem
Ontdek Montferland
Ontdek Winterswijk
088-5405805

Ontdek de historische kasteelstad ’s Heerenberg – Bikkelen en Smikkelen in Montferland

Bij deze wandeltocht bikkelen en smikkelen is inbegrepen

  • Koffie/thee/lokaal gebak,
  • Uitgebreide lunch
  • Routebeschrijving met historische informatie

Prijs € 29,75 p.p.

Wilt u deze tocht uitbreiden met een heerlijk 3 gangen diner dan is dat mogelijk en is de prijs  € 51,50 p.p.

Wilt u uitbreiden naar een 2-daags arrangement dan is dat ook mogelijk!

 • Bikkel- en smikkelarrangement,
 • Overnachting met ontbijt in een Havezathe
 • Bezoek aan Stadsmuseum en Raethuys,
 • Bezoek aan Kasteel Huis Bergh
 • Routebeschrijving historische stadswandeling
 • Rondleiding met gids is op aanvraag mogelijk

Prijs € 126 p.p. op basis van 2 personen op een standaardkamer

De prijs van dit bikkelen en smikkelen arrangement is geldig tot en met 31 december 2021.

Gastvrij ontvangst in deze Kasteelstad

In de historische Kasteelstad ’s-Heerenberg wordt u in één van de horecagelegenheden in het centrum van de stad gastvrij ontvangen en begint de dag met een heerlijk kopje koffie, thee en een door de lokale bakker gemaakte versnapering. Hier ontvangt u ook een uitvoerige routebeschrijving met informatie over verschillende historische plekken langs de route.

Bikkelen en Smikkelen - Wandeltocht

Al wandelend door het schitterend natuurgebied van Montferland loopt u langs velden en door bossen. U komt door pittoreske dorpen en langs historische plekken. Halverwege de route kunt u genieten van een uitgebreide lunch in een idyllisch en eeuwenoude uitspanning. 

Nadat u honger is gestild en dorst is gelaafd vervolgt u uw wandeltocht en kunt u weer genieten van de indrukwekkende omgeving. In het 2e gedeelte van de wandeltocht komt u door het dorp Zeddam. Een mooie gelegenheid om nog even een kleine rustpauze in te lassen en in één van de plaatselijke horecagelegenheden een drankje te nemen.

U vervolgt uw weg en komt uiteindelijk weer bij het startpunt in het centrum van ’s-Heerenberg. Moe maar voldaan kunt u daar genieten van een welverdiend driegangendiner in één van de horecagelegenheden van de stad.

Wandeltocht van 15 kilometer

De Bikkeltocht is ongeveer 15 kilometer door de prachtige omgeving van onze kasteelstad. Vindt u 15 kilometer te ver dan kunnen we de tocht na de lunch voor u inkorten en dit zal zo'n 4 kilometer schelen op de totale route.

Dit arrangement is ook uit te breiden naar een 2 daags arrangement. U kunt dan overnachten bij een mooie Havezathe op slechts 10 minuten vanaf deze historische kasteelstad. 

Overnachten bij een prachtige Havezathe

De havezathe is gevestigd in een gemoderniseerde en verbouwde boerderij gesitueerd in Vethuizen, onder de rook van Doetinchem en dicht bij de Duitse grens. Een weids uitzicht met een mild heuvelachtig terrein, landbouwgrond en op de achtergrond de Montferlandse bossen vormen het decor voor de ideale plek om tot rust te komen. 

Het hotel heeft een mooie lounge met open haard en een sfeervol terras. Ook de keuken is al jaren een begrip in de Achterhoek. Het hotel beschikt over 17 sfeervolle kamers, waarvan 9 standaard (douche of bad en toilet), 3 comfort (2 met tweepersoons bad, 1 met ruime douche en toilet), er is één suite (2-persoons bad, toilet en infrarood sauna). In het gehele hotel kan men gratis gebruik maken van draadloos internet. De verrassende diners worden geserveerd op de prachtig verbouwde deel, en als het weer het toelaat kunt u hiervan op ons recent gerenoveerde terras genieten onder het genot van het prachtige uitzicht.