Menu
Nieuws

Beleef de Achterhoek

De Achterhoek is net als bijvoorbeeld de Graafschap , de Liemers en Montferland een regio in Gelderland. De regio is bekent vanwege de zwarte cross en het coulisselandschap. Er is heel veel te beleven en te ontdekken. Een bijzondere buurtregio is Montferland, in Nederland is erg geen regio zo mooi en veelzijdig als Montferland.  Winterswijk is de hoofdstad van de Achterhoek en Doetinchem de belangrijkste stad van de Graafschap. Kasteelstad ’s Heerenberg is de meest bijzondere stad in de regio Montferland. Al deze regio’s herbergen veel restaurants, bioscopen, prachtige hotels en een schitterend theater om maar een paar bijzondere hotspots te benoemen. In Doetinchem kunt kanovaren of een rondvaart maken over de oude ijssel die dwars door doetinchem loopt.

In de Achterhoek is er verder van alles te beleven. Het toeristisch recreatieve aanbod is niet de minste. Er zijn heel veel bijzondere evenementen . Wie kent er niet de Zwarte Cross waar je kunt genieten van muziek, motorcross, stunts, theater en nog veel meer. Het festival is uitermate populair, dat en festival Manana Manana doet de Feestfabriek elk jaar toch weer heel erg goed..

Oehoe oeherend hard, het nou iedereen van den motorcross geheurd . Wie kent er niet deze klassieker van Benny Jolings Normaal.

Het Huntenpop festival vindt eind augustus plaats. Elk jaar komen grote Nederlandse bands en internationale artiesten naar het festival. In de zomer bruist het naast de festivals ook van de evenementen. Foodtruck- en bierfestivals worden afgewisseld met wijnfeesten en bloemcorso’s.

Natuurliefhebbers

De Achterhoek is een natuurgebied waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Ontdek het magische Bergherbos in Montferland. Wandel of fiets door dit bos en loop naar de Hulzenberg voor een onvergetelijk moment. Als u boven bent weet u waar ik het nu over heb. De beekjes en veen bij Winterswijk. Er is zoveel moois te zien, de landschappen in onze graafschap. Kastelen, landgoederen en veel oude mooie boerderijen. Er zijn talloze fietsroutes en wandelpaden, u kunt uw hart ophalen.

Culinair genieten

Houdt u ook zo van lekker eten. Ik heb altijd honger ( en ook nog eens bourgondisch.nl 🙂 ) . Van sterren restaurants op prachtige locaties tot leuke eetcafe’s waar erg lekker gekookt word. Het culinaire niveau in de Achterhoek is geweldig. Op De Achterhoek komt een culinair overzicht van alle restaurants in de regio waar u echt een keer moet gaan proeven !. Zomaar een paar tips van mij persoonlijk. Erg lekker gegeten hebben we bij Mezzo in Braamt. Heerlijk lang tafelen kun je bij een italiaanse familie in Zeddam. Bij I’l Tonno Rosso  proef je de sfeer en gezelligheid uit van SardiniĂ«., . Lev in Doetinchem is een heerlijk nieuw restaurant in Doetinchem en in Winterswijk koken ze op Strandlodge op heel hoog niveau. Er zijn er veel meer, ik zal mijn best doen dit spoedig op deze site helemaal uitgewerkt te hebben.

Winkelen

Lekker shoppen in Doetinchem of Winterswijk ? De vele bijzondere dorpjes trekken veel bekijks en zijn ook een winkelbezoekje waard. Knusse zaken, lokale ondernemers en mensen die u zomaar gedag zeggen met een glimlach op hun gezicht. Dat is onze regio. Gezellig winkelen en voor u het weet zit u gezellig te keuvelen met Achterhoekers. Moj’s kieken , betekend moet je hier eens kijken, mocht een verkoopster u een mooie jurk presenteren 🙂